Tri Ptičice

O ptičicah

Urška Košir

Sem uni. dipl. muzikologinja in pomočnica vzgojitelja, učiteljica glasbene umetnosti ter waldorfska pedagoginja.  Nekaj časa sem opravljala poklic pomočnice vzgojitelja v javnem in waldorfskem vrtcu. Kasneje sem v Waldorfski šoli poučevala nauk o glasbi, kljunasto flavto in glasbeno umetnost.
 
Izredno me veseli delo s predšolskimi otroki, zato sem leta 2011 začela izvajati glasbene urice, ki so zrasle v podjetje Tri ptičice.
Kar nekaj časa sem koordinirala program otroškega Stolpa Pungert v Kranju. S programom Treh ptičic še vedno veliko sodelujem tudi s Kranjskimi vrtci.
 
Zelo rada poučujem učence v Kajžici in Središču za naravno učenje Samorog, kjer snujem in izvajam programe glasbene umetnosti za predšolske in osnovnošolske otroke. Glasbo vračam k njeni prvinskosti – zvoku in otrokom skozi prakso predstavljam tudi teorijo. 
 
Življenu sem hvaležna, da lahko snujem svojo pot z ljudmi, s katerimi delim skupno realnost, prijateljstvo in ljubezen.
 
 

Poslanstvo Treh ptičic

so glasba in otroci, zato se v iskanju življenjske sreče z njimi vedno obdajam. Sem velika zagovornica misli, da kdor svoje delo opravlja s strastjo, pravzaprav ne dela, ampak uživa. Ker sem se želela posvetiti svoji strasti, sem ustanovila Tri ptičice (veliko šolo za male glasbenike), ki se v celoti posveča predšolskemu in šolskemu glasbenemu udejstvovanju in združuje obe moji ljubezni v celoto. Verjamem v glasbeno nadarjenost vsakega posameznika, saj je glasba edina umetnost, ki svojega bistva ne črpa iz fizičnega sveta. Doma je v srcu vsakega izmed nas in nas zato tako zelo čustveno nagovarja ter med seboj povezuje.
 
Ko so Zoltana Kodalyja, priznanega veterana na področju predšolske glasbene vzgoje, vprašali, kdaj je primeren čas za učenje glasbe, je odgovoril: »Devet mesecev pred otrokovim rojstvom«. Tudi meni se zdi prav, da vse otroke čim prej vpeljemo v čudoviti svet glasbe, ki jim bo v predšolski dobi postavil temelje za skladen osebnostni razvoj, razvoj miselnih struktur, izboljšal njihove senzorno-motorične sposobnosti, jih učil potrpljenja; v mladih letih jim bo v pomoč pri učenju, saj
glasba dokazano krepi in povezuje obe možganski polovici, krepi mladostnikove socialne sposobnosti; v odrasli dobi pa jim bo lahko poklic, vsekakor pa pomoč pri premagovanju življenjskih preizkušenj, dar sprostitve in obliž za dušo.
 
Moja je pravljična, zaljubljena v delo z otroki in glasbo, zato si želim svoje poslanstvo opravljati tam, kjer je moje srce. V upanju, da bom lahko nasmehe delila tudi z vami vas vabim na druženje.
 

Urška Košir, ustanoviteljica Treh ptičic